Ingen varer
Priserne er inklusiv moms
Sete varer
Fermaid K er gærnæring. Forebygger...
603-0-1000
Ny vare
Fermaid K er gærnæring. Forebygger bla. "stock fermentation" alstå at en gæring går i stå.
Lager
Advarsel: Sidste enheder på lager!
På lager:
Fermaid K, Lallemand 1 kg
Fermaid K er gærnæring. Forebygger bla. "stock fermentation" alstå at en gæring går i stå.
Modtager :
* Obligatorisk
eller Fortryd
Fermaid K er en blanding af gær næringsstoffer der er tilpasset til gæring af druemost, frugt most og saft fra koncentreret frugt most, majssirup og honning. Korrekt brug af Fermaid reducerer risikoen for langsomme gæringereller gæringer der går i stå.
I fermenteringer skal gær væksten (formering) finde sted før alkoholgæring kan begynde.
I de fleste vin applikationer starter tørgær podningen (når
gær hældes i mosten) med at 5 gram pr 20 liter most i vand (½ l), som
resulterer i en startkoncentration på 3 - 4 millioner levedygtige gærceller pr milliliter. Under normale forhold, vil cellepopulationen stige til 100 til 150 mio levedygtige gærceller per milliliter før væksten stopper og alkohol gæring overtager (stationær fase).
På grund af denne betydelige stigning i biomasse, sikrer tilsætning af Fermaid til saft eller most, at der er en passende balance af næringsstoffer til rådighed for gæren i denne kritiske vækst
fase. Uden korrekt ernæring, er risikoen for en langsom gæring eller ligefrem at gæringen går i stå tilstede. Sådanne træge fermenteringer er mikrobiologisk ustabile og kan føre til vækst af uønskede organismer, der kan resultere i uønskede biprodukter, såsom eddikesyre, acetaldehyd og diacetyl.
De mest almindelige årsager til træg fermentationer eller at gæring går i stå er:
- Forkert rehydrering, podning eller fermentering temperaturstyring
- Næringsstoffer mangler
- For klaret most
- Gær-hæmmende stoffer, såsom fungicider, fedtsyrer eller høj flygtige syrer
For at fremme en hurtig og effektiv vækst i den podede gær i fermenteringsmediet, giver Lalvin Fermaid vigtige næringsstoffer og biologiske faktorer såsom:
Brugbar kvælstof
Thiamin, folinsyre, niacin og calciumpantothenat
Gær vægge (lipider)
For normal vinfremstilling anbefales tilføjelse på Fermaid K med 5 gram
pr 20 liter. For at opnå optimale resultater bør 2,5 gram Fermaid K pr 20
liter most lige efter at gær kultur er tilsat til mosten. Tilsæt derefter resten (2,5 gram/20 l) af Fermaid K når som helst mellem 1/3 og 1/2 af normalt gærings forløb.
BEMÆRK: IKKE kombinere Fermaid K med rehydreret gær gæropløsning før podningen tilsættes mosten.
Der er ingen kundeanmeldelser endnu.